• Slide3
  • Slide2
  • Slide1
woensdag, 16 mei 2018 07:30

Reizigersoverleg geeft verbeteringen aan voor de Merwede Linge Lijn

Het reizigersoverleg RODAV heeft in zijn overleg in mei met de provincie Zuid Holland verbeteringen aangegeven voor de Merwede Linge Lijn.

De Merwede Linge Lijn wordt met ingang van december 2018 opgenomen in het R-Net. Het R-Net bestaat uit hoogwaardige verbindingen in de Randstad.

Hoogwaardig betekent het rijden met een hoge frequentie, goede kwaliteit van materieel en haltes,  enzoverder.

Voor de Merwede Linge Lijn betekent dit voor het reizigersoverleg o.a. betere schuilmogelijkheid op de perrons in Hardinxveld Giessendam en Dordrecht Stadpolders, toiletten op de belangrijke stations die van begin tot einde dienst te gebruiken zijn.

Ook meer in-en uitcheckpalen op het station van Dordrecht horen hierbij, zodat de kwaliteit van de overstap van de Merwede Linge Lijn op de treinen van NS verbetert. Het reizigersoverleg ziet dit als een kans om het reizigersvervoer op  de Merwede Linge Lijn verder te laten groeien. 40 % van de reizigers die in Dordrecht met de Merwede Linge Lijn aankomen, reizen verder naar Rotterdam. In de spits is dit percentage zelfs hoger, zodat een comfortabele overstap belangrijk is om meer reizigers te trekken.

Daarnaast wil het reizigersoverleg dat op elke halte de mogelijkheid is om een los kaartje te kopen (kan nu niet op station Boven Hardinxveld en Sliedrecht Baanhoek).